5. april 2020

Info

Hvem er vi?

Bag firmaet står Jonas Haagensen. Han stiftede Sima Helikopter i 2013 med henblik på at tilbyde helikopterture i hele danmark.

Sima Helikopter logo

Sima Helikopter er en lille virksomhed, der benytter en fire-personers helikopter til rundflyvning, fotoflyvning, persontransport, events og meget mere.

I skolernes sommerferie kan I finde os i Nordjylland, hvor vi har base i Sindal lufthavn. Herfra flyver vi ud til flere forskellige byer i løbet af sommerferien.


For at medtage betalende gæster, skal helikopteren og pilot være tilknyttet en AOC (Air Operator’s Certificate). Vi flyver på Benair’s AOC. Et firma med mange års flyveerfaring i både fastvinget – og helikopterbranchen.


Før flyvningen

FAQ

Skal jeg booke på forhånd?

Ved offentlige rundflyvninger er booking ikke nødvendigt, man møder bare op på flyvedagen og henvender sig til personalet ved helikopteren.

Hvor mange kan der sidde i helikopteren?

Vi har plads til 3 passagerer af gangen. Vi flyver som regel med min. 2 passagerer.

Må børn flyve med?

Ja og børn under 2 år må sidde på skødet af en voksen og er gratis. Billetprisen gælder for personer fra og med 2 år.

Er der en vægtgrænse?

Ja, det er der. Vi har en totalvægt som vi ikke må overstige. I udgangspunktet, så må man max veje 120 kg pr. pers. Vi kan dog ikke tage 3 personer på den vægt med. Vægtfordelingen står piloten og resten af personalet for.

Hvordan betaler jeg for flyvningen?

Vi tager imod kontanter og de fleste internationale kort (VISA, Mastercard, Dankort, etc.)


Helikopteren

Vi benytter en Robinson 44 helikopter

Robinson R44 er en lille 4-sædet helikopter produceret af Robinson Helicopter Company siden 1992. R44 er en større udgave af Robinsons 2-sædet R22 og har derfor en relativt kraftigere motor og mere indvendig plads.

Fakta

Besætning: 1
Passagerer: 3
Løfteevne: 408 kg
Vægt (tom): 736 kg
Motor: 1×Lycoming IO-540-AE1A5 6-cylindret luftkølet boksermotor med direkte brændstofindsprøjtning. Den har 6 cylindre med en volumen på 8.9 liter.
Brændstof: Helikopteren anvender et brændstof som hedder AVGAS og er 100 oktan blyholdigt benzin. Den bruger ca. 1 liter i minuttet eller det der svarer til 60 liter i timen.

Ydelse

Topydelse: 260 hk (100 %)
Marchydelse: 205 hk (78 %)
Tophastighed: 130 knob (240 km/t)
Marchhastighed: 100 knob (185 km/t)
Rækkevidde: 300 sømil (560 km)
Cockpit af en Robinson 44 helikopter
Cockpittet i en Robinson 44